De vraag

Al sinds 2001 organiseren we de schaatsbaan in Delft, waarvan de eerste veertien jaar in de binnenstad. Voor de vijftiende editie (2016-2017) werden we benaderd door de Schoemaker Plantage met de vraag of we de schaatsbaan bij hen wilden organiseren. De Schoemaker Plantage is een stadsbuurt in aanbouw net buiten het centrum. Een deel van deze buurt, nu nog onbebouwd, konden we gebruiken voor ons evenement. Een nieuwe en grotere locatie met meer mogelijkheden, maar ook meer uitdagingen. De locatie lag bijvoorbeeld buiten het centrum en was voor velen onbekend terrein.

Ons antwoord

Door de nieuwe, grotere locatie konden we ons evenement upgraden met meer ijs, een aparte kinderkrabbelbaan, een ijsglijbaan en een evenementenbaan. Ook kwam er een overkapping in de vorm van een enorme circustent. De voorbereidingstijd was kort en er moest veel gerealiseerd worden: sponsoren werven, afspraken maken met de ondernemers die de horeca gingen verzorgen, technische draaiboeken produceren en een evenementenprogramma samenstellen.

Aangezien we het schaatsevenement op een relatief onbekende locatie organiseerden, was de communicatie erg belangrijk. Er kwam een filmpje, we waren actief op social media, verspreidden persberichten en maakten twee bijlages voor Delft op Zondag. Ook werd Winters Delft meegenomen op posters, flyers en het programmaboekje van de Donkere Dagen van Delft en plaatsten we een bord op de Beestenmarkt, waar de schaatsbaan 14 jaar lang te vinden was, om bezoekers door te verwijzen naar de nieuwe locatie.

Al tijdens het openingsweekend bleek dat onze missie geslaagd was: bezoekers wisten de weg naar de nieuwe locatie goed te vinden en reageerden enthousiast.  Als knallende afsluiter was er, in samenwerking met De Burgemeesters, het nieuwe, succesvolle Winterdorp Festival.

Leuk voor Winters Delft

Een groter evenement op een nieuwe locatie met een record aantal bezoekers, wat wil je nog meer?

 

 

Leuk voor Nota Bene

Al je kennis en ervaring inzetten voor een mooi evenement in je eigen stad blijft een feestje.

https://youtu.be/e8cLcQUxs1w

Gerelateerde projecten

Start met typen en druk op enter om te zoeken