Hoe krijg je inspiratie?

 In Tips

Iedereen kent het wel, dat je op een bepaald moment vastloopt en behoefte hebt aan inspiratie. Maar hoe raak je geïnspireerd? Voor iedereen is dat anders. Nu de vakantieperiode eraan komt, is dat voor veel mensen een mooie gelegenheid om zich weer even op te laden. Afstand nemen van de waan van de dag en te voelen wat er echt belangrijk voor je is. Bij deze een kijkje in hoe wij binnen Nota Bene onze eigen inspiratie opdoen. Wie weet krijg jij daar weer inspiratie van!

 

Nieuwe plekken

Ik haal mijn inspiratie uit reizen en tijd doorbrengen met mijn vriend. Nieuwe plekken ontdekken op de wereld; op dit moment ben ik in Marokko. Je hebt het gevoel alsof je een hele andere wereld instapt en juist hierdoor krijg ik inspiratie. Heerlijk op een dakterras zitten bij een restaurant, uitkijkend over de stad. Met een wijntje erbij praten over alles wat we voorbij zien komen: de mensen, de dieren en van alles wat er gebeurt. Reizen betekent ook nieuwe mensen ontmoeten. Ik spreek graag onbekende mensen aan om een praatje te maken over waarom zij hier zijn. Zo ontstaan er hele leuke en inspirerende gesprekken. Maar ook praten over onze doelen in het leven en onze toekomst. Op deze manier kom ik met nieuwe ideeën weer terug. -Hanna-

 

Het grote niets….

Ik krijg nieuwe inspiratie door mezelf even helemaal UIT te zetten. Zo min mogelijk prikkels van buiten, geen nieuwe input, maar ruimte in m’n hoofd creëren om alles wat er al is te verwerken. Dat doe ik dan natuurlijk wel het liefst op een plek waar het prettig toeven is. Strand en lucht – vooral veel lucht! –  helpen daarbij. Na terugkomst merk ik dan dat sommige kwartjes ‘als vanzelf’ op hun plek zijn gevallen. Het is niet voor niets dat ik na een vakantie m’n bedrijf startte en dat ook Delft.business na een vakantieperiode ‘geboren’ is. -Nannette-

 

Voor de tent

Op vakantie staat mijn hoofd echt even helemaal stil. Een pas op de plaats. Heerlijk! Hierdoor krijg ik ruimte in m’n hoofd om na te denken over nieuwe communicatiemiddelen, -kanalen en trends en hoe we deze in kunnen zetten voor onze klanten en natuurlijk voor onszelf. Hoe ik aan inspiratie kom? Dagelijks houd ik de ontwikkelingen op marketing- en communicatiegebied bij. Ik heb me geabonneerd op interessante nieuwsbrieven, volg bedrijven op LinkedIn en heb een lijstje met bloggers die ik in de gaten houd. Wie zitten daar dan tussen? Frankwatching, marketing tribune, customer first en Steven van Belleghum om zo maar een paar te noemen. In Zweden, voor de tent, passeren de onderwerpen de revue en heb ik, tussen de thrillers door, tijd om over alle mooie ontwikkelingen na te denken. -Petra-

 

Op het terras

Inspiratie krijg ik op een moment dat ik uit mijn dagelijkse routine stap en ik de tijd neem voor mezelf. Een tijdje geleden ben ik gestart met de dag te beginnen volgens het Miracle Morning-principe van Hal Elrod. Ik ervaar deze ochtenden als minivakanties. Tijdens mijn vakantie geniet ik ervan om geen plan te hebben en per moment te bepalen waar ik zin in heb.  Graag eet ik dan buiten de deur. Mensen kijken, terwijl ik onbekende eettentjes en barretjes verken en geniet van de gerechten en drankjes. Tussendoor trek ik mezelf terug in mijn bubbel wanneer ik in mijn dagboek mijn indrukken, gedachtes en inspiratie op papier zet. Ik kijk er nu al naar uit om onbekende plekken en nieuwe verrassende culinaire creaties te ontdekken en daarna thuis te hercreëren. -Sabine-

 

Samenbrengen van mensen

Als ik even nadenk over de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal, komen er zoveel dingen naar boven dat ik zelfs daarvan weer inspiratie krijg. Ik ben nogal gauw afgeleid dus als een vraag, gesprek, foto, schilderij, filmpje, stukje muziek of zelfs een website met elektronica en gadgets voorbij komt, schiet mijn creatieve brein alle kanten op en raak ik geïnspireerd. Dat is best handig als er een  ‘outside the box’ oplossing moet komen. Maar als ik er dieper over nadenk, vind ik vooral ook inspiratie in het samenbrengen van mensen die goed zijn in wat ze doen. -Robin-

Aanbevolen berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken

to-dolijstwriter's block