Google Mijn Bedrijf

 In Tips
Beter zichtbaar in Google

Doe het maar eens. Googelen op je eigen bedrijf. Welke resultaten zie je aan de rechterkant van de pagina? Google is dé zoekmachine waar de meeste mensen hun zoekopdracht starten. Zorg ervoor dat de informatie in Google Mijn Bedrijf up-to-date is, zodat je optimaal vindbaar en zichtbaar bent in Google.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarin je al je bedrijfsgegevens kwijt kunt. Door je gegevens in Google Mijn Bedrijf up-to-date te houden, zorg je er meteen voor dat je bedrijf ook goed wordt vermeld in andere Google-diensten zoals Google Zoeken, Google Maps en Google+. Zorg er dus voor dat je bedrijfsgegevens actueel zijn, zodat (potentiële) klanten je kunnen vinden en meteen beschikken over de meest recente bedrijfsinformatie.

Is Google Mijn Bedrijf nou echt belangrijk?

Ja! Kijk maar eens in je website-statistieken. Ik durf te beweren dat de meeste bezoekers van je website daar terecht zijn gekomen via Google. Meer onderbouwing is denk ik overbodig ;-)

Waar zie je de resultaten van Google Mijn Bedrijf? 

Ik neem even Nota Bene als voorbeeld. Wanneer je daarop googelt, zie je aan de rechterkant in Google de resultaten. Je ziet in één oogopslag: ons adres, de openingstijden, het telefoonnummer en de link naar onze contactpagina. Bovenaan zie je ook dat er automatisch een koppeling met Google Maps is gemaakt. Scroll je iets naar beneden, dan zie je daar een korte omschrijving van Nota Bene en de meest recente posts. 

Nieuwe functionaliteiten Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is niet nieuw. Onlangs heeft Google een paar hele mooie functionaliteiten toegevoegd en uitgebreid.

Posts

Het maken van een post kan al even. Google heeft echter drie functionaliteiten toegevoegd. Je kunt nu ook heel eenvoudig bepaalde producten in de spotlight zetten, acties aankondigen of een evenementen-agenda aanmaken. Ideaal!

Omschrijving

De optie voor het toevoegen van een beschrijving van je bedrijf is terug van weggeweest. Je kunt als ondernemer nu zelf bepalen wat een bezoeker over jouw bedrijf leest. Houd de beschrijving van je bedrijf kort en krachtig. Zorg ervoor dat je in een paar zinnen vertelt wie je bent, wat je doet en wat je voor de klant kunt betekenen.

Reactie op recensies

Klanten kunnen een recensie schrijven over je bedrijf. Deze functie bestaat al een tijdje. Reageer altijd op een recensie, ook als hij negatief is. Een functie die Google heeft toegevoegd is dat de recensiegever een mailtje ontvangt wanneer jij reageert op zijn recensie. Direct klantcontact dus. Dat biedt mogelijkheden!

Hoog scoren in Google. Dat willen we allemaal. Zorg er in ieder geval voor dat je Google Mijn Bedrijf-pagina up-to-date is. Want zeg nou zelf: je belt zelf toch ook eerder dat ene restaurant waarbij je mooie foto’s ziet, je meteen kunt lezen wat je er kunt eten en die goede recensies heeft?

Hoe richt je Google Mijn Bedrijf goed en volledig in? Dat stappenplan behandelen we in het volgende blog.

Aanbevolen berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken

writer's block